Leta i den här bloggen

fredag 25 februari 2011

Fystestet

Domen har fallit. Resultatet blev en hyfsad syreupptagningsförmåga men dålig nyttjandegrad. Ordination: mer tröskelträning.

Jag genomförde tre olika tester. Det första innebar ingen särskild ansträngning. Belastningsökning och blodprov var fjärde minut för att mäta laktatnivån och när den började skena iväg så avbröts testet.

Nästa test var ett syreupptagningstest. På med andningsmask som mätte in och utandning och sen ökat motstånd varje minut med konstant kadens. Här fick man hålla på tills maxpulsen nåddes. 194 mättes den till. Lite småjobbigt.

Sista testet var ett Wingate-test. Så snabb kadens som möjligt och sen en plötslig motståndsökning med 7,5% av kroppsvikten. Så gällde det att hålla ut i 30 sek. Också lite småjobbigt.

Slutsatserna blev att det var dumt att svulla i sig en pizza till lunch på testdagen samt att jag måste ta det lugnare på spinningpassen. Varje pass måste inte bli ett maxpulstest, det räcker att ligga på tröskel. Fördelningen mellan högintensivt och tröskelträning bör i mitt fall vara ca 30/70.

Så får det bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar